Mengenai Kami

YBhg. Datuk Mohamad Fauzi bin Md Isa

 
 

YBhg. Datuk Mohamad Fauzi bin Md Isa telah dilantik sebagai anggota Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) pada 25 Mei 2023 selama dua (2) tahun.

Dilahirkan di Kepala Batas, Kedah pada 6 Februari 1968, YBhg. Datuk Mohamad Fauzi bin Md Isa merupakan pemegang Sarjana Muda Sastera (Geografi) daripada Southwest Texas State University, Amerika Syarikat pada tahun 1990. Beliau kemudiannya telah menyambung pengajian dalam bidang Sarjana Pengurusan Perniagaan (MBA) pada tahun 2006 di Universiti Kebangsaan Malaysia. Beliau juga memperoleh kelulusan Diploma Pentadbiran Awam daripada Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN) pada tahun 1996.
 
YBhg. Datuk Mohamad Fauzi telah berkhidmat sebagai penjawat awam selama 29 tahun. Beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada tahun 1996 di mana beliau ditempatkan sebagai Penolong Setiausaha di Bahagian Perancangan Dasar dan Pembangunan, Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan. Sepanjang tempoh 29 tahun dalam perkhidmatan awam, YBhg. Datuk Mohamad Fauzi telah berkhidmat dalam pelbagai agensi Kerajaan antaranya Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), Jabatan Imigresen Malaysia dan Kementerian Dalam Negeri. Beliau kini memegang jawatan sebagai Ketua Setiausaha di Kementerian Komunikasi dan Digital.  
 
Hasil daripada sumbangan cemerlang beliau dalam perkhidmatan awam, Datuk Mohamad Fauzi telah dikurniakan darjah kebesaran iaitu Ahli Mangku Negara (A.M.N) pada tahun 2012, Setia Diraja Kedah (S.D.K) pada tahun 2017, Darjah Pangkuan Seri Melaka (D.P.S.M) pada tahun 2021 dan Felo Adjung Pusat Kerajaan, Universiti Utara Malaysia berkuat kuasa pada 15 Disember 2021 sehingga 14 Disember 2023.
 
Follow